22:00 / 24.06.2020.

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Počivalšek: Turizma bez otvorenih granica nema

-

-

Foto: - / -

Zdravko Počivalšek, potpredsjednik slovenske vlade, rekao je da Slovenija ne razmišlja o zatvaranju granice prema Hrvatskoj te kako vjeruje da će velik broj Slovenaca ljetovati u Hrvatskoj.
Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom otvorenju luksuznog dijela kampa u Tuheljskim Toplicama, a kako su toplice u slovenskom vlasništvu, na svečanosti je bio i Zdravko Počivalšek, potpredsjednik slovenske vlade.

Počivalšek je rekao da Slovenija ne razmišlja o zatvaranju granice prema Hrvatskoj te kako vjeruje da će velik broj Slovenaca ljetovati u Hrvatskoj.

- Turizma bez otvorenih granica nema i svako zatvaranje granica znači puno poteškoća za turizam, zato smo dužni napraviti sve da se ta zdravstvena situacija održi na nivou koji smo do sad postigli, poručio je Počivalšek. 

- Treba samo malo strpljenja, nekakvo cjepivo će se već pronaći, nećemo se zatvarati u kuće i želim da ovo bude jedna poruka opuštenosti. Ne lakomosti, nego opuštenosti jer Hrvatska živi od opuštenosti. Ne prepuštenosti ne slučaju, to je riječ koju su krivo interpretirali, rekao je predsjednik Milanović.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!