13:43 / 15.04.2020.

Autor: Hina

Pokrenuta kampanja Kreativne Europe #CreativeEuropeAtHome

Foto: printscreen ec.europa.eu

Foto: printscreen ec.europa.eu

Foto: - / -

Kampanja je posvećen kulturnim aktivnostima što se održavaju online kako ljubitelji kulture uslijed pandemije ne bi ostali zakinuti za takve sadržaje.
Europska komisija je na društvenim mrežama Kreativne Europe pokrenula kampanju #CreativeEuropeAtHome, posvećenu brojnim kulturnim aktivnostima što se održavaju online kako ljubitelji kulture uslijed pandemije ne bi ostali zakinuti za takve sadržaje.

U okolnostima odgađanja i otkazivanja kulturnih događanja zbog posljedica izbijanja koronavirusa, što uključuje i mnoge aktivnosti Programa Kreativna Europa, želi se istaknuti pozitivne primjere koji i dalje pokreću kulturni i kreativni život u Europi: filmski arhivi otvaraju se javnosti putem mrežnih stranica, kazališta i glazbenici putem prijenosa uživo dijele svoje nastupe i drugo.

Po riječima Mariye Gabriel, povjerenice Europske komisije za inovacije, istraživanja, kulturu i mlade, u ovim teškim vremenima kultura, kreativnost i solidarnost potrebniji su više nego ikad, pa tom inicijativom žele predstaviti i učiniti dostupnom bogatu i raznoliku ponudu zajednice Kreativne Europe.

- Možda smo zasad zatvoreni u svojim domovima, ali to nas ne bi trebalo spriječiti da uživamo u ljepoti umjetnosti i kulture, dolazimo do novih otkrića i dijelimo svoja iskustva. Svi smo zajedno u ovome, poručila je.

Europska komisija stoga poziva korisnike Programa Kreativna Europa koji svoje kulturne aktivnosti provode internetski da ih podijele s javnosti na društvenim mrežama, uz ključnu riječ #CreativeEuropeAtHome i oznaku službene platforme Kreativne Europe (Facebook, Twitter, Instagram).

Prihvatljive su aktivnosti kojima je dodijeljena financijska potpora Programa Kreativna Europa te koje su otvorene za javnost i nisu onemogućene opcijom geo-blocking te drugim ograničenjima.

Kako prenosi DKE - Ured MEDIA Hrvatske, Europska komisija podijelit će odabrane objave, a povjerenici Mariya Gabriel i Thierry Bretonće putem svojih profila na Twitteru pridonijeti vidljivosti objava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!