Policija istražuje požar u ruskoj pravoslavnoj crkvi u Parizu

19.04.2022.

13:00

Autor: Hina/HRT/D.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Gagarin Iurii / Shutterstock

Francuska policija pokrenula je istragu o uzroku požara koji je poharao malenu rusku pravoslavnu crkvu u središtu Pariza na uskrsnu nedjelju, priopćila je pariška vatrogasna služba.

Oko 60 vatrogasaca je u nedjelju bilo upućeno u 15. pariški okrug kako bi ugasili požar u crkvi Saint-Seraphin-de-Sarov.


Crkva je teško oštećena, no nema žrtava.


Stručnjaci nastoje otkriti da li se radi o nesreći ili podmetnutom požaru.


- Šteta je značajna. Oltarni pokrov i ikona Krista su netaknuti. Gotovo sve ostalo je spaljeno, objavila je crkva na svojoj Facebook stranici.


Od početka ruske invazije na Ukrajinu, u Francuskoj je nekoliko institucija povezanih s Rusijom, uključujući Centar za rusku umjetnost u Parizu, bilo napadnuto i vandalizirano.


Ruska kuća znanosti i kulture u središtu Pariza napadnuta je početkom ožujka molotovljevim koktelima te je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova zatražila od francuskih vlasti da osiguraju odgovarajuću zaštitu ruskih službenih predstavništava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!