Mrtav otmičar iz Dresdena

10.12.2022.

Zadnja izmjena 15:57

Autor: Hina/HRT/A.V.

Policija zatvorila božićni sajam u Dresdenu

Policija zatvorila božićni sajam u Dresdenu

Foto: MATTHIAS RIETSCHEL / REUTERS

Četrdesetogodišnji muškarac, kojega se sumnjiči da je ubio svoju majku prije nego što je uzeo taoce u gradu Dresdenu na istoku Njemačke, umro je od ozljeda zadobivenih u policijskoj operaciji, priopćile su vlasti.

Policija je rekla da je 40-godišnji muškarac ubio 62-godišnju majku u subotu rano ujutro u stambenoj zgradi u četvrti Prohlis u Dresdenu.

Policija je pronašla truplo žene u subotu ujutro.

Policija je objavila da je kasnije u subotu uzeo zaposlenika i dijete kao taoce u trgovačkom centru Altmarkt-Galerie u centru Dresdena. Vlasti su evakuirale trgovački centar i okolna područja. Taoci su oslobođeni i nisu pretrpjeli ozljede.

Prije talačke krize, 40-godišnjak je pucao u urede Radija Dresden i pokušao provaliti kroz vrata.

- Osumnjičenik je pokušao provaliti u urede oko 8,30 u subotu ujutro, ali nije uspio proći kroz vrata, rekao je izvršni direktor Tino Utassy za dpa.

Nakon što nije uspio ući u prostorije radija, osumnjičeni je pucao u vrata. Tamo su bile ekipe jutarnjih emisija Hitradija RTL-a i Radija Dresden.

- Srećom, osoblje je bilo prisebno, istrčalo je kroz drugi izlaz i pobjeglo, rekao je Utassy.

Nitko nije ozlijeđen. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!