Poljska istražuje eksploziju u uredu ravnatelja policije

16.12.2022.

14:00

Autor: Hina/I.B.

Poljska policija

Poljska policija

Foto: Shutterstock / HRT

Poljsko državno odvjetništvo istražuje eksploziju u sjedištu policije, priopćilo je državno odvjetništvo nakon medijskih izvješća da je policijski zapovjednik u svome uredu aktivirao bacač granata.

Poljsko ministarstvo unutarnjih poslova u četvrtak je objavilo da je Jaroslaw Szymczyk, glavni ravnatelj policije, ozlijeđen i hospitaliziran pošto je u njegovu uredu eksplodirao dar što ga je primio za posjeta Ukrajini.

Poljski mediji izvijestili su da je na poklon primio bacač granate koji je Szymczyk osobno slučajno aktivirao u svome uredu što bi značilo teško kršenje sigurnosnih propisa.

Agencija Reuters nije mogla neovisno potvrditi te navode.

U petak je poljska policija proslijedila Reutersu izjavu državnog odvjetništva koje je bilo zamoljeno za komentar.

Istražuje se "čin nenamjernog izazivanja snažnog oslobađanja energije što je zaprijetilo životu ili zdravlju mnogih ljudi ili vlasništva", priopćilo je državno odvjetništvo.

U izjavi stoji da su tri osobe, među njima Szymczyk, ozlijeđene, ali bez pojedinosti.

Poljski mediji ranije su izvijestili da je u eksploziji oštećen strop zgrade.

Ni policija niti državno odvjetništvo nisu htjeli dati druge komentare.

Reuters nije dobio ni odgovor ukrajinske sigurnosne službe SBU na pitanje upućeno u četvrtak je li bila kontaktirana u vezi eksplozije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!