12:56 / 07.10.2020.

Autor: M.M./Hina

Poljska prijavila nove rekorde zaraženih i umrlih

Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Foto: - / REUTERS

Poljska, država s 38 milijuna stanovnika, sada ima ukupno 107.319 potvrđenih slučajeva koronavirusa i 2.792 smrtna slučaja.
Poljska je prijavila dnevne rekorde od 3003 novozaraženih i 75 umrlih te je zbog rapidnog širenja zaraze uvela nova ograničenja nastojeći izbjeći punu karantenu.

- Covid-19 - najnovije informacije   

Poljska, država s 38 milijuna stanovnika, sada ima ukupno 107.319 potvrđenih slučajeva koronavirusa i 2.792 smrtna slučaja.

Širenje zaraze u Poljskoj prati i regionalni skok u broju zaraženih, pa je Češka prijavila 4457 novih slučajeva, u dosad najbržem zabilježenom širenju zaraze u Europi.

Regija je prvotno uspjela zabilježiti manje slučajeva od zapadne Europe za vrijeme prvog vala pandemije, ali se proteklih tjedana bori da održi manji broj slučajeva dok nastoji izbjeći karantenu i gospodarske posljedice.

- Danas smo u fazi kad je dramatično porastao broj slučajeva, rekao je glasnogovornik poljskog ministarstva zdravstva Wojciech Andrusiewicz novinarima.

Poljska je ranije ovaj tjedan objavila da će uvesti stroža ograničenja poput nošenja maski, a ministar zdravstva također je najavio nove mjere vezane uz okupljanja.

Andrusiewicz je dodao da će se glavni grad Varšava uskoro suočiti sa strožim mjerama, poput one o potrebnom nošenju maski na otvorenom cijelo vrijeme.

- Bude li se nastavilo ovim smjerom, ne počnu li velike društvene skupine slušati naše pozive u pogledu distance i nošenja maski, priskrbit ćemo si negativne scenarije, rekao je Andrusiewicz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!