22:57 / 29.10.2021.

Autor: HRT/Hina

Poljski parlament odobrio gradnju zida na granici s Bjelorusijom

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Poljski parlament odobrio je izgradnju zida na granici s Bjelorusijom kao odgovor na pojačan pritisak migranata, uglavnom s Bliskog istoka.

Očekuje se da će izgradnja više od 100 kilometara dugog zida na vanjskoj granici Europske unije stajati 353 milijuna eura, javlja francuska novinska agencija AFP. Za stupanje na snagu sada je potreban potpis predsjednika Andrzeja Dude, koji je već najavio da će to učiniti u narednim danima.

Poljska je već krajem kolovoza počela podizati privremenu ogradu od bodljikave žice visoku 2,5 metra uzduž granice s Bjelorusijom.

Poljska vlada optužuje bjeloruskog čelnika Aleksandra Lukašenka da organizirano šalje migrante i izbjeglice iz kriznih područja na vanjsku granicu EU-a. Krajem svibnja, kao odgovor na strože sankcije Zapada protiv njegovog režima, Lukašenko je najavio da neće ometati migrante u svojoj zemlji na putu prema zemljama Europske unije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!