Strašne poplave na Siciliji odnijele najmanje dva života

27.10.2021.

07:48

Autor: HRT

Društvenim mrežama kruže prizori strašnih poplava na Siciliji

Društvenim mrežama kruže prizori strašnih poplava na Siciliji

Foto: Screenshot / Twitter

U poplavama na Siciliji najmanje je dvoje mrtvih, javljaju tamošnji mediji.


Obilne padaline u utorak su poplavile ulice u gradu Cataniji, zabarikadirale automobile i zarobile ljude u njihovim domovima.

Ured regionalnog predsjednika Nella Musumecija potvrdio je u utorak navečer u priopćenju da "već postoje dvije žrtve" te da je treća osoba nestala.

Tijelo 67-godišnjaka kojeg je odnijela poplavljena rijeka pronađeno je u ponedjeljak na Siciliji. Spasioci još uvijek tragaju za muškarčevom suprugom. Vatrogasci kažu da je automobil supružnika vučen dva kilometra u dva metra vode.

"Situacija u Cataniji i njezinoj pokrajini vrlo je kritična", rekao je Musumeci.

Sve tvrtke čiji rad trenutno nije neophodan zatvorene su do četvrtka, uvedeno je i smanjeno kretanje stanovništva jer je područje i dalje u stanju pripravnosti zbog loših vremenskih prilika.

Strašne poplave na Siciliji

Strašne poplave na Siciliji

Foto: Antonio Parrinello / Reuters

Prihvatne i operacijske sale bolnice Garibaldi Nesima u Cataniji također su poplavljene. Društvenim mrežama kruže snimke na kojima osoblje bolnice izbacuje vodu, dok pacijenti sjede na stolicama kako ne bi pokisli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!