Portugalska regija Lisabon ponovno uvela epidemiološke restrikcije

26.06.2021.

11:18

Autor: T.V./HRT

Lisabon

Lisabon

Foto: - / Pixabay

Portugalska regija Lisabon ponovno je uvela epidemiološke restrikcije zbog širenja delta varijante koronavirusa. Njezini stanovnici do ponedjeljka mogu napustiti regiju samo uz predočenje negativnog testa na koronavirus. 

Na tom području 7 od 10 novih slučajeva otpada na delta soj, a vlasti nastoje zaustaviti širenje kako bi spasile turističku sezonu. Njemačka je u međuvremenu Portugal i Rusiju proglasila "zonom sojeva koronavirusa" i ograničila putovanja u te dvije zemlje u kojima u posljednje vrijeme znatno raste broj novozaraženih.

- Mislim da su ove mjere nužne. Moramo razmotriti kako možemo vratiti naš stari način života, plažu i zabave. Sve nam to nedostaje i utječe na naše mentalno zdravlje, rekla je Benvinda Antunes, stanovnica Lisabona

- Mislim da su se terase, restorani, kafići i javni prijevoz trebali postupno otvarati, dodala je Maria do Carmo, stanovnica Lisabona.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!