13:57 / 06.07.2020.

Autor: M.M./Hina

Posebni predstavnik EU-a: Pomažemo BiH kao da je članica Unije

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Posebni predstavnik Europske unije u BiH Johann Sattler uručio je ravnatelju Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru donaciju - četiri respiratora i ultrazvučni uređaj.
Posebni predstavnik Europske unije u BiH Johann Sattler izjavio je u Mostaru, gdje je uručio vrijednu medicinsku donaciju, da EU u vrijeme koronavirusa tretira tu državu kao da je članica Unije te pozvao vlasti da ubrzaju reforme kako bi ostvarili povlastice pravoga članstva.

-
Mi želimo vidjeti BiH kao dio Europske unije. BiH je u cijelom ovom postupku tretirana kao jedna od članica EU-a, kad je riječ o zelenim koridorima, nabavi medicinske opreme. To pokazuje solidarnost EU-a s BiH, rekao je Sattler u Mostaru.

Ravnatelju Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru uručio je donaciju - četiri respiratora i ultrazvučni uređaj.

Prema riječima austrijskog diplomata, uz potporu medicinskom sektoru od 7 milijuna eura, EU je snažno podržao i gospodarstvenike koji su u velikim problemima zbog krize izazvane koronavirusom.

- Hercegovina je posebno pogođena jer je ondje bio razvijen turizam, koji je jako pogođen. Aktivni smo i radimo i na tom području. Izdvojili smo 70 milijuna eura za gospodarski sektor i poduzeća, dodao je Sattler.

Pozvao je vlasti BiH da ubrzaju reforme kako bi zemlja ubrzala pristupanje Europskoj uniji.

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru Ante Kvesić zahvalio je Europskoj uniji na donaciji, ističući kako je riječ o iznimno vrijednoj pomoći u vremenu kada se ponovno razbuktava zaraza koronavirusom.

- Oprema koju smo dobili vrhunska je. Situacija se opet usložnjava, ja se nadam da je ovo jedan trenutak, svi smo popustili u pažnji, imamo porast broja pacijenata. Mislim ipak da ćemo to uspjeti blokirati, rekao je Kvesić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!