19:18 / 06.04.2018.

Autor: HRT

Potpisan Akcijski plan strateškog partnerstva RH i Francuske

-

-

Foto: - / -

Potpredsjednica Vlade i ministrica Marija Pejčinović Burić s francuskom kolegicom Nathalie Luazo potpisala je treći Akcijski plan strateškog partnerstva dviju država.
Potpredsjednica Vlade i ministrica Marija Pejčinović Burić s francuskom kolegicom Nathalie Luazo potpisala je treći Akcijski plan strateškog partnerstva dviju država. Trebao bi dati novi zamah u međusobnim odnosima. Ministrice su razgovarale i o proširenju Europske unije te važnosti tog procesa za države jugoistočne Europe. Jedna od tema bilo je i hrvatsko pristupanje Schengenu.

"Vjerujemo da će ovaj Akcijski plan dodatno dati priliku da se pojača potpora i napori Republike Hrvatske u ostvarenju naših strateških prioriteta, ulaska u schengenski prostor, u eurozonu, ali isto tako i ulaska u OECD", izjavila je minsitrica Marija Pejčinović Burić.

Svjesni smo koliko je važno za Hrvatsku da uđe u schengenski prostor, koji treba reformirati, i svi naši bilateralni susreti ići će upravo u tom smjeru. Jednako tako svjesni smo važnosti uvođenja eura za Hrvatsku i učinit ćemo sve što je u našoj moći da vam pomognemo", poručila je Nathalie Loiseau

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!