Poziv na štrajk u berlinskoj zračnoj luci u ponedjeljak

22.04.2023.

14:52

Autor: M.Š./Hina/HRT

Zračna luka Berlin Brandenburg

Zračna luka Berlin Brandenburg

Foto: 4kclips / Shutterstock

Njemački sindikat Verdi pozvao je na štrajk u međunarodnoj zračnoj luci Berlin Brandenburg u ponedjeljak od 3:30 ujutro do ponoći.

Verdi je u subotu pozvao zaposlenike u zrakoplovnoj sigurnosti, kontroli putnika i kontroli osoblja i robe da napuste svoje radno mjesto.

Članovi sindikata Verdi štrajkali su u četvrtak i petak u zračnim lukama u Dusseldorfu, Hamburgu i Kölnu/Bonnu, a u petak i u zračnim lukama u Stuttgartu i Karlsruheu/Baden-Badenu.

Otkazani su brojni letovi zbog štrajka koji je u zračnoj luci Baden nastavljen i u subotu.

- Ponovno pozivamo BDLS da 27. i 28. travnja iznese ponudu o kojoj se može pregovarati i da se ne igra s vremenom jer u protivnom prijeti daljnji štrajk u zračnom prometu u svibnju i na blagdan Duhova, rekao je Wolfgang Pieper iz sindikata Verdi, priopćeno je.

Njemački sindikati paralizirali su proteklih mjeseci javni prijevoz, vrtiće, bolnice i odvoz smeća štrajkajući diljem zemlje zbog plaća.

Sindikati i poslodavci u javnom sektoru sastaju se u subotu na četvrtom krugu pregovora. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!