17:33 / 13.01.2020.

Autor: D.M./HRT

Prisegnuli Von der Leyen i Kolegij povjerenika

-

-

Foto: - / -

Na svečanosti u Luksemburgu u ime Hrvatske, koja predsjeda Vijećem Europske unije, bio je i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.
Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i članovi Kolegija povjerenika prisegnuli su pred Sudom Europske unije. Na svečanosti u Luksemburgu u ime Hrvatske, koja predsjeda Vijećem Europske unije, bio je i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.Svečanom prisegom članovi Komisije se obvezuju da će poštovati Ugovore EU-a i Povelju o temeljnim pravima, da će u svom radu biti potpuno neovisni, da neće tražiti ni prihvaćati bilo kakva uputstva bilo koje vlade, institucije, ureda ili bilo kojeg tijela.

- Prisežemo na ono što nam je najdragocjenije. Prisežemo da ćemo raditi za svakog europskog građanina, bez obzira je li on iz velike ili male zemlje, s istoka, zapada, sjevera ili juga, rekla je Ursula von der Leyen. "Europa napreduje samo ako svi skupa napredujemo, ako su svi nacionalni interesi pomireni unutar šireg europskog interesa. Kada smo ujedinjeni, svi smo jači. Jači na međunarodnoj sceni, jači u borbi protiv klimatskih promjena, jači u zaštiti ineresa naših građana, istaknula je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!