13:12 / 02.04.2022.

Autor: HRT

Rat u Ukrajini i izbjeglička kriza u fokusu izborne kampanje u Mađarskoj

Mađari u nedjelju na biralištima

Mađari u nedjelju na biralištima

Foto: HTV / IMS

Od početka invazije iz Ukrajine je izbjeglo više od 4 milijuna ljudi. Dio ih je otišao u susjednu Mađarsku, gdje je i HRT-ova ekipa i Ivica Grudiček.

Trenutno je u Mađarskoj 350 tisuća izbjeglica, a prema podacima mađarske policije u protekla 24 sata kroz najfrekventnije granične prijelaze stiglo ih je oko 10 tisuća. Petina njih je u prihvatnim centrima.

Rat u Ukrajini i izbjeglička kriza u fokusu su izborne kampanje u Mađarskoj. Izbori će se održati sutra s početkom u 7 sati.

Aktualni premijer Viktor Orban lovi svoj četvrti mandat, a jučer je u Székesfehérváru održao i svoj predizborni skup. Istaknuo je da se Mađarska ne želi miješati u, kako je rekao, ukrajinsko-ruski rat.

Političke protivnike predvođene Peterom Marki-Zajom optužio je da će svojom politikom prekinuti, kako je rekao, dovod ruskog plina i nafte u Mađarsku. Ovo će biti jedni od neizvjesnijih izbora u Mađarskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!