21:44 / 16.09.2020.

Autor: Tema dana/IMS/HRT

Ressler: Velike promjene po pitanju zelene i digitalne transformacije

-

-

Foto: - / -

Zelena ekonomija, digitalna tehnologija, zdravstvena unija s većim uplivom Bruxellesa, zajednička migrantska politika, okvir za minimalnu plaću na razini Unije, kritika, neki su od naglasaka govora predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen.
Zelena ekonomija, digitalna tehnologija, zdravstvena unija s većim uplivom Bruxellesa, zajednička migrantska politika, okvir za minimalnu plaću na razini Unije, kritika Bjelorusije, Rusije i Turske, neki su od naglasaka govora predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen.

Oporavak Unije: Poziv članicama EU-a na odustajanje od dijela suvereniteta

Ovo je prilika da ostvarimo i provedemo promjene, poručila je prva žena Unije.

Poruke su se komentirale u emisiji "Tema dana" s gostima zastupnicima u Europskom parlamentu Toninom Piculom i Karlom Resslerom.

Ressler je rekao kako je glavno pitanje ovih dana u Europskom parlamentu, pitanje proračuna, ali i cijelog paketa pomoći koji je na to prislonjen.

- Osim iznosa od 1800 milijardi eura, važan je i način na koji će se ta sredstva koristiti, rekao je i dodao kako je ključno da bi se s njima pokušale dogoditi velike promjene po pitanju zelene i digitalne transformacije, naglasio je Resller.

Picula je istaknuo kako su gospodarstvo, zdravlje i tehnologija bile ključne teme govora predsjednice Europske komisije.

Predsjednica je iznijela planove da EU dobije veće ovlasti za hitne zdravstvene probleme. Ti planovi moraju dobiti potvrdu u proračunu EU-a i s time se moraju složiti članice Unije.

Ressler je rekao kako je jedan od ključnih dijelova govora Ursule von der Leyen bio usmjeren na poslovanje i povećanje zaposlenosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!