Rumunjski socijaldemokrati predlažu dvoje kandidata za povjerenika u EK-u

01.10.2019.

19:00

Autor: T.V./Hina

default error photo
Rumunjski socijaldemokrati predložili su nakon europarlamentarca Dana Nice za dužnost povjerenika u Europskoj komisiji još i i zamjenicu ministrice vanjskih poslova Melania-Gabrielu Ciot.
Rumunjski socijaldemokrati predložili su nakon europarlamentarca Dana Nice za dužnost povjerenika u Europskoj komisiji još i i zamjenicu ministrice vanjskih poslova Melania-Gabrielu Ciot, prenijela je televizija Digi24 informaciju izvora iz stranke.

Televizijska postaja Digi 24 je izvijestila da sada vladajuća rumunjska stranka ima dvoje kandidata za mjesto povjerenika u Europskoj komisiji nakon što su diplomatski izvori televiziji rekli da Bruxelles želi da se za kandidate predlože muškarac i žena.

Odbor za pravne poslove Europskog parlamenta u ponedjeljak je zaustavio kandidature dvoje povjerenika iz Mađarske i Rumunjske i zaključio da nisu prikladni za dužnost za koju su kandidirani, priopćeno je iz Parlamenta.

Rumunjsku socijaldemokratkinju Rovanu Plumb, koja je bila prvi izbor premijerke Viorice Dancile za mjesto povjerenice za promet te mađarskog kandidata Laszla Trocsanyija za povjerenika za proširenje Odbor za pravne poslove Europskog parlamenta odbio je zbog sukoba interesa.

Saslušanja predloženih povjerenika nove Komisije Ursule von der Leyen u Europskom parlamentu počela su u ponedjeljak i trajat će do utorka, 8. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!