14:07 / 03.05.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Ruski veleposlanik pozvan u Europsku komisiju

Josep Borrell u Europskom parlamentu o Rusiji

Josep Borrell u Europskom parlamentu o Rusiji

Foto: Johanna Geron / Pool via Reuters

Europska unija pozvala je ruskog veleposlanika kako bi mu uručila prosvjed zbog odluke Moskve o zabrani ulaska u Rusiju za osam dužnosnika Unije.Poruku snažne osude ruskom će veleposlaniku popodne uručiti glavni tajnik Komisije i Europske službe za vanjsko djelovanje, izjavio je glasnogovornik Komisije Peter Stano.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u petak je zabranilo ulazak u Rusiju za osam europskih dužnosnika, među kojima je predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli i potpredsjednica Komisije Vera Jourova te još šest dužnosnika iz zemalja članica.


Rusku odluku u petak su odmah osudili čelnici triju europskih institucija


- Najoštrije osuđujemo odluku ruskih vlasti da zabrani ulazak na teritorij Rusije za osam državljana Europske unije, rečeno je u zajedničkoj izjavi predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela, predsjednice Komisije Ursule von der Leyen i Parlamenta Sassolija.


Ovaj je potez neprihvatljiv, pravno je neutemeljen i usmjeren je izravno protiv Europske unije a ne samo protiv pojedinaca o kojima je riječ, dodaje se u izjavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!