18:36 / 22.07.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Sassoli: Tražimo odgovore vezano uz neka rezanja koja nam se čine nepravedna

Foto: REUTERS/Francois Lenoir/Pool

Foto: REUTERS/Francois Lenoir/Pool

Foto: - / REUTERS

Da bi dogovor Europskog vijeća mogao dalje u proceduru, pristanak mora dati Europski parlament, koji ga može ili odbiti ili prihvatiti, ali ga ne može mijenjati.
Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli najavio je da će Parlament tražiti objašnjenje u vezi sa sporazumom o financijskim paketima koji su u Briselu postigli europski čelnici.

Posebno se to odnosi na odredbu o uvjetovanju korištenja novca iz fonda za oporavak poštovanjem načela vladavine prava, jer je to u zaključcima čelnika zemalja članica ostalo neodređeno. Da bi dogovor Europskog vijeća mogao dalje u proceduru, pristanak mora dati Europski parlament, koji ga može ili odbiti ili prihvatiti, ali ga ne može mijenjati.

- Prijedlog je na stolu, no željeli bismo ga poboljšati. Tražimo ponajprije odgovore vezano uz neka rezanja koja nam se čine nepravedna. Želimo li ulagati u buduće naraštaje, ne možemo smanjivati iznos za istraživanja, mlade i Erasmus, rekao je David Sassoli, predsjednik Europskog parlamenta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!