20:54 / 26.02.2018.

Autor: D.P./Đ.P./HRT

Sibirska hladnoća diljem Europe

-

-

Foto: - / -

Od hladnoće je u protekla tri dana umrlo devet osoba, a temperature će u nastavku tjedna još više padati.
Val sibirske hladnoće proširio se na velik dio Europe, od Moskve do Pariza. Od hladnoće je u protekla tri dana umrlo devet osoba, a temperature će u nastavku tjedna još više padati.

Do jučer su umrle četiri osobe u Poljskoj, tri u Litvi, u Francuskoj su dva beskućnika pronađena mrtva. U Rimu je snijeg pao prvi put nakon 6 godina te su odmah zatvorene škole. 

U Sloveniji posvuda temperatura ispod nule, na Kredarici pod Triglavom minus 27 stupnjeva. Nanosi snijega, loša vidljivost i jak vjetar na zapadu zemlje stvaraju probleme u prometu. U Kopru bura, luka je zatvorena.

U Bosni i Hercegovini, Cazinu i Bihaću, vojska već treći dan čisti snijeg. Čak 85 centimetara napadalo ga je u ta dva grada, pa škole ne rade. Val hladnoće danas je zahvatio i Srbiju, Makedoniju i Kosovo

Na jugu Bugarske meteorološka služba objavila je opću uzbunu najviše razine, a u Sofiji je poremećen zračni promet. U Moskvi je sinoć bilo minus 20, beskućnici traže kamo će se skloniti. Uz to, prognostičari napominju da se vrhunac vala hladnoće tek očekuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!