17:36 / 18.12.2020.

Autor: P.F./Hina

Slovački premijer pozitivan na koronavirus

Foto: Reuters/POOL

Foto: Reuters/POOL

Foto: - / REUTERS

Tek će se vidjeti koliko je Matovič mogao proširiti virus. U srijedu je vodio sastanak vlade prije nego što je odgovarao na pitanja novinara. Premda su svi nosili maske, Matovič nije držao distancu.
Slovački premijer Igor Matovič objavio je da je pozitivan na koronavirus, priključivši se nizu vladinih dužnosnika koji su se zarazili bolešću te su prisiljeni na samoizolaciju.

Matovič je novost objavio na svojoj stranici na Facebooku. Nekoliko sati prije objave nekoliko članova vlade već je objavilo da ide u samoizolaciju nakon mogućeg izlaganja virusu zbog kontakta s Matovičem.

Tek će se vidjeti koliko je Matovič mogao proširiti virus. U srijedu je vodio sastanak vlade prije nego što je odgovarao na pitanja novinara.

Premda su svi nosili maske, emitirane snimke s tog događaja pokazuju kako Matovič nije držao distancu od ostalih ministara i novinara. Zatim se u četvrtak Matovič sastao s čelnicima dviju koalicijskih stranaka.

Svi koji u petak idu u samoizolaciju slijede korake niza vladinih dužnosnika koji su se proteklih tjedana morali udaljiti od javnosti zbog pandemije. 

Oporbeni čelnik Peter Pellegrini objavio je prije samo nekoliko dana da je pozitivan na koronavirus i da će morati u samoizolaciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!