11:42 / 08.08.2020.

Autor: Hina/HRT

Slovenija: 14 novih zaraza, jedan smrtni slučaj

Gerd Altmann/Pixabay

Gerd Altmann/Pixabay

Foto: - / -

U slovenskim bolnicama je trenutno 22 hospitaliziranih zbog covida-19, od čega tri trebaju intenzivno liječenje, a jedna oboljela osoba nakon oporavka otpuštena kući.
U Sloveniji su u zadnja 24 sata sa 829 testiranja potvrdili 14 novih zaraza koronavirusom, a jedna je osoba među zaraženima umrla, objavila je slovenska vlada na Twitteru.

Jedna od novih zaraza potvrđena je u domu za starije osobe u Novom Mestu.

- Zaraza je potvrđena kod jedne od naših djelatnica, a pretpostavljamo da se inficirala dok je bila na dopustu - kazala je ravnateljica doma Sonja Jurečič, dodavši da su poduzeli sve predviđene mjere za takve situacije.

U slovenskim bolnicama je trenutno 22 hospitaliziranih zbog covida-19, od čega tri trebaju intenzivno liječenje, a jedna oboljela osoba je u zadnja 24 sata nakon oporavka otpuštena kući.

Prema podacima ministarstva zdravstva, od početka epidemije u Sloveniji je bilo potvrđeno ukupno 2247 slučajeva zaraze, a zbog covida-19 umrlo je 126 ljudi.

Trenutno je u zemlji još 181 slučaj aktivne infekcije, a stanje s porastom zaraza u zadnje se vrijeme smiruje, pa broj dnevnih novih zaraza u zadnjem tjednu nije prelazio 20.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!