16:44 / 23.04.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

Slovenija: Anonimne prijetnje obitelji premijera Janše

Janez Janša

Janez Janša

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

 Obitelji slovenskog premijera Janeza Janše upućene su prijetnje smrću, u anonimnoj pošiljci pristigloj na adresu opće bolnice u Celju, gdje je kao liječnica zaposlena njegova supruga Urška.

Vijest da se u anonimnom pismu adresiranom na Uršku Bačovnik Janša prijeti smrću njoj i dvojici maloljetnih sinova koje ima s premijerom najprije je objavljena u više medija, a potvrdili su je i u općoj bolnici Celje.

- Spomenuto pismo dobili smo danas i postupili kakva je praksa u takvim slučajevima: odmah smo o prijemu pisma i njegovom sadržaju obavijestili gospođu Uršku Bačovnik Janša, te stvar prijavili policiji, kazala je za televizijsku postaju POP-TV predstavnica celjske bolnice Danijela Gorišek, dodavši da bolnica nema komentara, osim da je riječ o posve neprimjerenoj poruci.

Policijska uprava Celje je s tim u vezi priopćila da je obaviještena o anonimnoj prijetnji, nakon čega je odmah počela s provjerom okolnosti i sakupljanjem informacija, u istrazi s ciljem otkrivanja nepoznatog počinitelja.

Mediji navode da su verbalne prijetnje i poruke, ali i akti vandalizma u zadnje vrijeme postali češći, što se povezuje s političkim napetostima koji se prenose i u javni prostor.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!