09:20 / 07.04.2020.

Autor: HINA/HRT

Slovenija: benzin i diesel po 1 euro za litru

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Regulirane cijene goriva na crpkama u Sloveniji od utorka od 00 sati su najniže u zadnjih 11 godina, pa za litru 95-oktanskog benzina treba platiti 1,029 eura, a za dizelsko gorivo 1,017 eura.
Regulirane cijene goriva na crpkama u Sloveniji od utorka od 00 sati su najniže u zadnjih 11 godina, pa za litru 95-oktanskog benzina treba platiti 1,029 eura, a za dizelsko gorivo  1,017 eura.

Vlada je objavila da je na dopisnoj sjednici sa 7. travnja snizila trošarine koje država obračunava na gorivo i čine znatan dio konačne maloprodajne cijene.

No padanju cijena goriva u zadnje vrijeme doprinosi pad cijena nafte na međunarodnom tržištu, te smanjena potražnja uslijed pandemije koronavirusa i restrikcija u gospodarstvu, te  prometu motornih vozila.

Tako niske cijene  se  u Sloveniji odnose samo na benzinske servise izvan mreže autocesta i državnih cesta, jer su cijene na crpkama uz autoceste i državne ceste i dalje neregulirane, pa ih određuju njihovi vlasnici sami.

Riječ je o najnižim cijenama goriva u Sloveniji od sredine 2009. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!