16:56 / 20.08.2019.

Autor: V.K./Hina

Slovenija: deseci migranata samo u zadnja 24 sata

-

-

Foto: - / -

Slovenska policija zadnjih dana ima pune ruke posla s nezakonitim prijelazima granice pa je u zadnja 24 sata otkrila i privela više desetaka ilegalnih migranata.
Slovenska policija zadnjih dana ima pune ruke posla s nezakonitim prijelazima granice pa je u zadnja 24 sata otkrila i privela više desetaka ilegalnih migranata i onih koji su im pri tome pomagali, javljaju u utorak popodne slovenski mediji, pozivajući se na izvore u policiji.

U općini Podlehnik na sjeveroistoku zalje, na graničnom području prema Hrvatskoj, u ponedjeljak je otkriveno više od 70 migranata, a privedena su i dva  vozača koji su im pomagali u nezakonitom prelasku granice, jedan kazastanski i jedan srbijanski državljanin.

Ilegalni prijelazi zabilježeni su i u drugim područjima Slovenije, na području Knežaka, Ribnice i Ljutomera.

Među jučer i danas privedenim strancima, ilegalnim migrantima, najviše je Pakistanaca, te po nekoliko osoba iz Afganistana, Somalije, Balgladeša i Indije.

Oni koji su migrantima omogućili nezakonit  prijelaz granice privedeni su sucu istrage i odgovarat će za kazneno djelo koje se može kazniti zatvorskom kaznom, ali i visokom novčanom kaznom, dok s većinom migranata još traju policijski postupci pa još nije poznato koji će u okviru readmisije biti vraćeni u Hrvatsku, a kojima će se pružiti prilika da u Sloveniji zatraže azil, javljaju popodne slovenski mediji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!