16:44 / 21.07.2019.

Autor: Hina

Slovenija dovodi vojsku na granicu s Italijom

Foto: ilustracija, Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pojačani angažman Slovenije na sprečavanju ilegalnih migracija počeo je početkom ovog mjeseca kada su uvedene zajedničke ophodnje s talijanskom policijom.
Slovenija će od ponedjeljka uključiti 35 vojnika u zaštitu granice s Italijom od ilegalnih migracija, objavili su slovenski mediji pozivajući se na glavni stožer slovenske vojske.

Na područje Kopra, gdje je zadnjih tjedana uočen veći ilegalni priljev migranata, a na traženje policije, u ponedjeljak će se uputiti dodatnih 35 pripadnika vojske u ispomoć policiji, priopćila je vojska. Koristit će se većinom sredstava koje vojska ima u redovitoj upotrebi, od onih za promatranje do oklopnih vozila, te će na dnevnoj bazi u mješovitim ophodnjama s policijom pomagati postrojba na razini čete, dodaje se u priopćenju.

Ministarstvo unutarnjih poslova tvrdi da policija učinkovito štiti južnu granicu od ilegalnih migracija i većinu migranata uspijeva vratiti hrvatskim vlastima.
Ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar prošli se tjedan sastao s talijanskim kolegom Matteom Salvinijem i nakon sastanka rekao da su Slovenija i Italija spremne pomoći Hrvatskoj u borbi protiv ilegalnih migracija, možda i uz pomoć Frontexa, ako Hrvatska ocijeni da joj je ta pomoć potrebna.

Pojačani angažman Slovenije na sprečavanju ilegalnih migracija na granici s Italijom počeo je početkom ovog mjeseca kada su uvedene zajedničke ophodnje slovenske i talijanske policije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!