12:07 / 29.09.2020.

Autor: I.D./HINA

Slovenija: epidemiolozi zabrinuti, 99 novozaraženih, a Janša umiruje javnost

Foto: ngcanh/Pixabay

Foto: ngcanh/Pixabay

Foto: - / -

Broj novih infekcija na razini je od proteklog tjedna i više epidemiologa iz vladina stručnog tima za Covid-19 to je ocijenilo zabrinjavajućim.
Slovenski epidemiolozi upozorili su u utorak da je situacija s koronavirusom u zemlji kritična, a premijer Janez Janša umiruje javnost, nakon što je u posljednja 24 sata zabilježeno 99 novozaraženih.Sve o koronavirusu

Broj novih infekcija na razini je od proteklog tjedna i više epidemiologa iz vladina stručnog tima za Covid-19 to je ocijenilo zabrinjavajućim. No, premijer Janez Janša kaže da stanje nije dramatično.

- Unatoč većem broju nego u prvom valu epidemije na proljeće, situaciju još uvijek kontroliramo jer je manje hospitaliziranih nego tada, rekao je Janša na tribini u Ljubljani.

Podsjetio je da je krajem ožujka bilo hospitalizirano gotovo 120 oboljelih od Covida-19, dok ih je sada znatno manje i s blažim simptomima. Dodao je da su vlada i zdravstveni sustav puno toga naučili iz prvog vala, pa sada bolje reagiraju.
Priznao je da postoje neke slabe točke, ali je istaknuo da se ne planiraju stroge restrikcije.

- Stanje se još može kontrolirati i možemo djelovati bez uvođenja oštrijih mjera, istaknuo je premijer

Slovenija je od početka epidemije registrirala 2382 zaraženih i 149 umrlih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!