Slovenija: Iskočio vlak iz tračnica, dvije osobe lakše ozlijeđene

18.01.2023.

08:52

Autor: M.M./Hina/HRT

Slovenija: Iskočio vlak iz tračnica kod Novog Mesta, dvije osobe lakše ozlijeđene

Slovenija: Iskočio vlak iz tračnica kod Novog Mesta, dvije osobe lakše ozlijeđene

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Na pruzi Metlika - Ljubljana u općini Novo Mesto u utorak navečer vlak je iskočio iz tračnica zbog srušenog stabla i pritom su najmanje dvije osobe lakše ozlijeđene, javlja u srijedu STA.

Kako javljaju Slovenske željeznice, dvoje putnika lakše je ozlijeđeno, a prema Upravi za zaštitu i spašavanje troje.

Željeznička pruga između Metlike i Ljubljane bit će zatvorena do daljnjega, priopćile su Slovenske željeznice.

Vlak je iskočio iz tračnica između postaja Birčna Vas i Uršna Sela u utorak u 21:25 zbog stabla koje je palo na željezničku prugu. U vlaku je bilo sedam putnika, vozač i dva konduktera. Dvoje putnika lakše je ozlijeđeno i prebačeno u bolnicu u Novom Mestu, rekli su iz Slovenskih željeznica.

Prema podacima Uprave za zaštitu i spašavanje, u nesreći su ozlijeđena tri putnika. Kako su priopćili, prvi vagon iskočio je iz tračnica zbog srušenog hrasta. Vatrogasci iz Novog Mesta, Šmihela i Stranske Vasi, odmah su došli na mjesto nesreće.

Željeznička pruga Metlika - Ljubljana bit će zatvorena do uklanjanja posljedica nesreće, a za putnike će biti organiziran alternativni autobusni prijevoz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!