21:27 / 05.01.2022.

Autor: Hina/HRT

Slovenija: Karantene zbog kontakata s onima koji su novu godinu čekali u Beogradu

Borba s koronavirusom u Sloveniji

Borba s koronavirusom u Sloveniji

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Većina putnika iz jednog autobusa koji je u Sloveniju ovih dana došao iz Beograda bila je zaražena koronavirusom, a navodno se radilo o ljudima koji su u Srbiji bili na dočeku nove godine, objavila je u srijedu Slovenska televizija.

U karantenu je zbog kontakata s onima koji su se iz Beograda vratili zaraženi stavljeno do sada oko 500 ljudi.

Epidemiolozi nastoje uspostaviti vezu sa svim drugim rizičnim kontaktima koji će također trebati u karantenu, javila je na večer RTV Slovenija.

Izlet spomenute skupine u Beograd organizirala je agencija Colleguim Mondial Travel, specijalizirana za putovanja mladih.

Putnička agencija je rekla da od službenih tijela još nisu dobili potvrdu o zarazama među putnicima.

Dodaje da su u Beograd na doček nove godine vodili oko 600 ljudi, a svi su imali odgovarajuće potvrde za takav put i povratak u zemlju jer su ili preboljeli covid-19 ili su cijepljeni ili imaju negativan nalaz na koronavirus.

U agenciji kažu da su prve informacije o navodnim zarazama dobili preko društvenih mreža te da su svoje korisnike, koji su bili u Beogradu, pozvali da se preventivno testiraju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!