12:23 / 25.05.2020.

Autor: V.K./Hina

Slovenija: Potvrđen jedan slučaj zaraze koronavirusom

Foto: REUTERS/Borut Zivulovic

Foto: REUTERS/Borut Zivulovic

Foto: - / REUTERS

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđena jedna zaraza koronavirusom i nijedan smrtni slučaj, objavila je slovenska vlada.
U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđena jedna zaraza koronavirusom i nijedan smrtni slučaj, objavila je slovenska vlada, čime je ukupan broj potvrđenih zaraza od početka epidemije covida-19 povećan na 1469, a broj umrlih ostaje 107.

Objavljeno je 256 testiranja, što je znatno manje nego obično u danima vikenda. Prosječno se od ponedjeljka do petka na dnevnoj bazi obavilo oko tisuću testiranja ili više, a vikendonm oko 500.

Trenutno je 16 ljudi hospitalizirano zbog covida-19, od čega troje na intenzivnim odjelima i njihov je broj u stalnom padu već duže vrijeme - prije samo dva tjedna u bolnicama je bilo 40 pacijenata.

Vlada i zdravstveni djelatnici smatraju da je epidemija stavljena pod kontrolu, pa se nastavljaju relaksacije društvenog života. Nakon što je od početka prošlog tjedna opet počela nastava u učionicama za prva tri razreda, od danas su u klupama opet i učenici završnih razreda osnovnih škola.

Vlada će ovaj tjedan odlučivati o mogućnosti da se u redovni obrazovni proces koji je do sada tekao da daljinu opet u škole vrate i učenici ostalih razreda u osnovnim školama, a možda i da nastava počne za sve srednje škole, prenose slovenski mediji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!