11:47 / 25.06.2020.

Autor: M.M./Hina

Slovenija: šest novih slučajeva zaraze koronavirusom u 24 sata

Ilustracija (Nikola Cutuk/PIXSELL)

Ilustracija (Nikola Cutuk/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 1212 osoba.
U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 1212 osoba, objavila je slovenska vlada. Od danas je ondje obvezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i javnom prijevozu.

Dvije zaražene osobe potvrđene su u Škofjoj Loki te po jedna u Ljubljani, Kopru, Preboldu i Kungoti.

Od početka epidemije u Sloveniji je potvrđeno ukupno 1547 zaraženih, 696 muškaraca i 851 žena. U bolnici se trenutačno liječi 7 pacijenata, od kojih su dva na odjelu intenzivne njege.

U posljednja 24 sata nije bilo smrtnih slučajeva među zaraženima, ali je od jučer broj umrlih povećan sa 109 na 111, nakon ažuriranja podataka za travanj jer su za taj mjesec još dvije smrti pripisane posljedicama bolesti COVID-19.

Zbog porasta broja novih slučajeva, od kojih je većina "uvezena" iz inozemstva, ali i posljedica ublažavanja epidemioloških mjera, slovenska vlada od danas je propisala da je obvezno nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima i javnom prijevozu.

S popisa epidemiološki sigurnih država maknute su, zbog pogoršanja situacije, Crna Gora i Luksemburg, a na crvenu listu zemalja iz kojih ulazak u Sloveniju nije moguć bez obvezne karantene dodani su Albanija i Portugal.

Slovenska biskupska konferencija objavila je da se, u skladu s odlukom vlade o pooštravanju epidemioloških preventivnih mjera, određuje obvezno nošenje zaštitnih maski u crkvenim prostorima.
Prije ulaska u crkvu potrebno je dezinficirati ruke, a unutra održavati fizičku distancu od 1,5 metara, osim kad je riječ o obiteljima, odnosno osobama koje žive u istom kućanstvu. Pričešćivanje je moguće samo primanjem hostije u ruku, pri čemu i osoba koja dijeli hostije mora imati masku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!