17:33 / 02.06.2020.

Autor: V.K./Hina

Slovenija zbog migranata rasporedila tisuću policajaca na granici s Hrvatskom

Foto: REUTERS/Ayman Sahely

Foto: REUTERS/Ayman Sahely

Foto: - / REUTERS

Slovenija je na granici s Hrvatskom rasporedila dodatnih više od tisuću policajaca zbog povećanog priljeva migranata na tzv. balkanskoj ruti.
Slovenija je na granici s Hrvatskom rasporedila dodatnih više od tisuću policajaca zbog povećanog priljeva migranata na tzv. balkanskoj ruti, objavio je policijski dužnosnik.

U zadnja dva tjedna primjećuje se povećani broj ilegalnih migranata na balkanskoj ruti, rekao je novinarima zamjenik glavnog ravnatelja policije Jože Senica.

Policija će pojačati nadzor na dijelovima granice na području policijskih uprava Ljubljana, Novo Mesto i Kopar, koje su i inače najizloženije ilegalnim prelascima.

- U akciji, koja će trajati do petka, policija će se koristiti svim raspoloživim tehnička sredstvima i kao dosad pomagat će joj pripadnici vojske, rekao je Senica.

Govoreći o ilegalnim migracijama, premijer Janez Janša je najavio da će njegova vlada postrožiti politiku prema ilegalnim migrantima nakon odluke europskog suda da ne postoji kolektivno pravo na azil.

Time je doveo u pitanje odluku bivše vlade o pristupanju Slovenije tzv. Marakeškom sporazumu.

- Neke su stvari puno lakše nakon što je Europski sud za ljudska prava donio različito tumačenje prava na azil od naših slovenskih sudova, kazao je Janša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!