13:31 / 01.02.2018.

Autor: HRT

Slovenski ribari dobili prve kazne iz RH - Cerar: Država će platiti

-

-

Foto: - / -

Slovenski premijer izjavio je u Ljubljani nakon susreta sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić kako će Ljubljana dosljedno inzistirati na primjeni arbitražne presude.

Više je slovenskih ribara iz Pirana dobilo je platne naloge iz Hrvatske zbog neovlaštenog ulaska u hrvatske vode u Savudrijskoj vali, javljaju slovenski mediji. Ribar Silvano Radin kazao je da mu je na kućnu adresu stiglo šest kazni u ukupnom iznosu od 15.000 kuna, od čega se 10.000 kuna odnosi na kaznu njegovoj tvrtki, a ostalo njemu kao pravnoj osobi.

Plenković: Savudrijski ribari mogu biti mirni 

Silvano Radin je za Slovensku tiskovnu agenciju STA kazao da kazne neće platiti jer je lovio u moru koje po arbitražnoj presudi pripada Sloveniji. Umjesto toga, i dalje će postupati u skladu s naputcima slovenske vlade i u vezi kazni i pravne pomoći kontaktirati odvjetnički ured Senjak, kojega je angažiralo ministarstvo za poljoprivredu, kazao je Radin.

Bošnjaković sa savudrijskim ribarima - pomoć oko kazni

Slovenski premijer Miro Cerar izjavio je u Ljubljani nakon susreta sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić kako će Ljubljana dosljedno inzistirati na primjeni arbitražne presude. Govoreći o kaznama slovenskim ribarima, rekao je kako se Slovenija pobrinula za njihovu sigurnost. "Ako bi Hrvatska poslala kazne, nadležne pravne institucije osigurale su im pravnu pomoć, a mi smo im osigurali financijska sredstva. Naši ribari neće osjetiti nikakav financijski teret", rekao je Miro Cerar.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!