20:00 / 30.03.2018.

Autor: HRT

Slovenski sud odbio žalbu Prnjata na odluku o izručenju Hrvatskoj

-

-

Foto: - / -

Nadležni slovenski sud odbio je žalbu Stjepana Prnjata na presudu okružnog suda u Ljubljani prema kojoj on treba biti izručen Hrvatskoj.
Nadležni slovenski sud odbio je žalbu Stjepana Prnjata, osumnjičenog za krijumčarenje droge, na presudu okružnog suda u Ljubljani prema kojoj on treba biti izručen Hrvatskoj čiji je državljanin, potvrdio je Prnjatov odvjetnik Luka Fabiani.

Fabiani je za Slovensku tiskovnu agenciju STA rekao kako to znači da će se postupak izručenja njegova klijenta sada nastaviti po pravilima predviđenim slovenskim zakonom i odredbama europskog pritvornog naloga, ali da ne zna kad će do izručenja Prnjata hrvatskim institucijama doći.

Prema predviđenom protokolu, a nakon što je sudska odluka postala pravomoćna, istražni sudac bez odgađanja određuje predaju tražene osobe, što se mora izvršiti u roku ne duljem od deset dana.

Prnjat je uhićen je 8. ožujka u Ljubljani, kao osumnjičenik u međunarodnoj istrazi protiv lanca krijumčara. U akciji kodnog imena Nana u Hrvatskoj i Sloveniji uhićeno je šest hrvatskih, dva nizozemska i jedan španjolski državljanin zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Južne Amerike u Europu, nakon što je policija u riječkoj luci zaplijenila 100 kilograma kokaina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!