20:32 / 16.07.2020.

Autor: V.K/Hina

Španjolska bilježi najveći broj novih zaraza koronavirusom od svibnja

Foto: Stephanie Lecocq/Pool via REUTERS

Foto: Stephanie Lecocq/Pool via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Španjolska bilježi najveći broj novih zaraza koronavirusom od svibnja
Španjolska bilježi najveći porast novih zaraza koronavirusom u dva mjeseca, s najviše zaraženih u Aragoniji i Kataloniji.

Vlasti su u iizvijestile o 580 novih potvrđenih zaraza u Španjolskoj, 190 više nego u srijedu.

Vraćena su ograničenja u nekim područjima Katalonije, uključujući karantenu u okolici grada Lleide kojom je pogođeno oko 160.000 ljudi, a najavljene su i nove mjere u Barceloni.

Od 21. lipnja i ukidanja jedne od najstrožih karantena u Europi, diljem Španjolske izbilo je preko 170 lokalnih žarišta s Katalonijom kao epicentrom novih žarišta.

U toj regiji u četvrtak su zabilježene 142 nove zaraze, 51 više nego u srijedu. U Aragoniji na istoku je broj zaraženih skočio sa 160 na 266, objavilo je ministarstvo zdravstva.

U Barceloni, glavnom gradu Katalonije, domu za 1,6 milijuna ljudi i jednom od najposjećenijih europskih gradova, utrostručen je broj novozaraženih od prošlog tjedna. Vlasti su također nametnule neke restrikcije u okolici Barcelone gdje živi oko 260.000 ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!