14:17 / 13.05.2020.

Autor: V.K./Hina

Španjolska ne planira otvoriti granice do srpnja

Foto: REUTERS/Sergio Perez

Foto: REUTERS/Sergio Perez

Foto: - / REUTERS

Španjolske vlasti ne planiraju otvoriti granice prije srpnja za većinu putnika iz inozemstva kako bi se spriječio mogući drugi val zaraze koronavirusom.
Španjolske vlasti ne planiraju otvoriti granice prije srpnja za većinu putnika iz inozemstva kako bi se spriječio mogući drugi val zaraze koronavirusom, kazala su Reutersu dva izvora iz ministarstva vanjskih poslova. 

Španjolske kopnene granice s Francuskom i Portugalom zatvorene su otkako je u zemlji sredinom ožujka proglašeno izvanredno stanje, što je teško pogodilo cijelu ekonomiju, a posebno turistički sektor.

Španjolska vlada počela je ublažavati mjere za svoje stanovnike jer je pandemija stavljena pod kontrolu, ali će svi strani državljani koji dođu iz inozemstva morati u dvotjednu izolaciju, čime je granica praktično ostala zatvorena.

Izvanredno stanje istječe 24. svibnja, ali će vrlo vjerojatno mjere za putnike iz inozemstva na stazi ostati mnogo dulje, bez obzira na to koliko je turizam ključan za španjolsku ekonomiju, kazali su izvori Reutersu.

- Tek kad se stvari potpuno vrate u normalu možemo govoriti o otvaranju granica, a to bi moglo biti početkom srpnja, rekao je jedan izvor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!