22:00 / 17.05.2020.

Autor: Hina/HRT

Španjolska: Prvi put u dva mjeseca manje od 100 umrlih

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: - / REUTERS

Španjolska je jedna od pandemijom najzahvaćenijih zemlja na svijetu s ukupno 27.650 umrlih.

U Španjolskoj je u nedjelju zabilježeno 87 umrlih od koronavirusa u 24 sata, prvi puta manje od 100 u dva mjeseca, dan uoči nastavka ublažavanja mjera karantene koje neće biti primijenjena u Madridu i Barceloni.

- U Hrvatskoj 2 novooboljela, život krenuo dalje


- Prvi puta nakon dugo vremena imamo manje od 100 umrlih, što je dobra vijest", rekao je u nedjelju direktor Hitne službe, Fernando Simon. Na vrhuncu epidemije početkom travnja u jednom danu je umrlo 950 oboljelih.

Španjolska je jedna od pandemijom najzahvaćenijih zemlja na svijetu s ukupno 27.650 umrlih, prema podacima ministarstva zdravstva od nedjelje. Zabilježeno je više od 231.000 slučajeva zaraze potvrđenih testovima. 

Simon je rekao da je Španjolska, gdje su na snazi bile jedne od najstrožih mjera ograničenja, vrlo blizu zaustavljanja prijenosa zaraze među osobama zahvaljujući naporima stanovništva, ali je upozorio da je i dalje velika opasnost drugog vala. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!