17:08 / 07.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Španjolska vlada Petra Sancheza položila prisegu

-

-

Foto: - / -

Nova socijalistička španjolska vlada Pedra Sancheza, koju čini 11 žena i šest muškaraca, položila je prisegu pred kraljem FIlipom VI.
Nova socijalistička španjolska vlada Pedra Sancheza, koju čini 11 žena i šest muškaraca, položila je prisegu pred kraljem FIlipom VI., prije nego će krenuti u vrlo zahtjevnu zadaću: vladati zemljom uz potporu manje od četvrtine parlamenta.

Obećali su da će poštivati ustav i učiniti da ga svi poštuju. Svečanost je prvi put u suvremenoj povijesti Španjolske bila bez vjerskih obilježja.

Ona je ujedno i vlada s najmanjom potporom u parlamentu od ponovne uspostave demokracije. Socijalistička stranka raspolaže sa samo 84 od 350 zastupničkih mjesta pa će ovisiti o manevarskom prostoru koji će joj ostaviti radikalno lijeva stranka Podemos, baskijski nacionalisti i katalonski separatisti koji su glasali za nepovjerenje Rajoyu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!