19:57 / 28.05.2020.

Autor: T.V./Hina

Španjolske aviokompanije vraćaju letove za Split i Dubrovnik

Foto: REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Foto: REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Foto: - / REUTERS

Španjolski zrakoplovni prijevoznici Iberia i Vueling izvijestili su u četvrtak kako će od 1. srpnja vratiti dio letova iz Madrida i Barcelone prema inozemnim odredištima, među kojima Dubrovniku i Splitu.
Španjolski zrakoplovni prijevoznici Iberia i Vueling izvijestili su u četvrtak kako će od 1. srpnja vratiti dio letova iz Madrida i Barcelone prema inozemnim odredištima, među kojima Dubrovniku i Splitu, nakon što su ti letovi bili obustavljeni zbog koronavirusa.

Od kada je u Španjolskoj proglašeno izvanredno stanje 14. ožujka Iberia održava samo inozemne letove prema Londonu i Parizu kako bi putnici u hitnim slučajevima mogli stići na svoja odredišta. Turistička putovanja su zabranjena, a granična policija provjerava dokumente i potvrde onih rijetkih inozemnih putnika na aerodromima.

No nakon što je španjolska vlada u ponedjeljak izvijestila kako će od 1. srpnja dopustiti dolazak stranih turista u zemlju, Iberia i Vueling su najavili postupno vraćanje svojih letova.

U srpnju će Iberia imati let između Madrida i Dubrovnika, koji će biti jedna od 15 njenih inozemnih destinacija. U kolovozu će uvesti dodatnih 28 destinacija u Europi i na sjeveru Afrike.

Preko Iberijine internetske stranice mogu se rezervirati i letovi između Madrida i Splita od 1. srpnja a putnike će prevoziti aviokompanija Vueling.

Iberia je imala i letove između Madrida i Zagreba te Zadra no zasad je nepoznato što će biti s njima. Kompanija do objave ove vijesti nije odgovorila na upit.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!