Spasioci izvlače tijela nakon eksplozije u zgradama na Siciliji

11:07 / 13.12.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Spasioci izvlače tijela nakon eksplozije u zgradama na Siciliji

Spasioci izvlače tijela nakon eksplozije u zgradama na Siciliji

Foto: Guglielmo Mangiapane / REUTERS

Spasioci su u ponedjeljak izvlačili tijela iz ruševina kuća uništenih u eksploziji plina u subotu u sicilijskom gradu Ravanusi, a nacionalna vatrogasna služba potvrdila je da je najmanje sedmero ljudi poginulo u toj nesreći.  

Potražni psi pronašli su četiri tijela u ponedjeljak rano ujutro, među njima i medicinske sestre trudne devet mjeseci. Vatrogasci i pripadnici civilne zaštite izvukli su ih iz ruševina, posvjedočio je očevidac za Reuters.

- Tri tijela pronađena su u noći između subote i nedjelje a dvije osobe još se vode kao nestale, rekao je glasnogovornik nacionalne vatrogasne službe za televiziju RAI NEW24.

U eksploziji u subotu srušile su se četiri kuće i još tri su oštećene, rekle su vlasti te dodale da je eksploziju vjerojatno izazvalo istjecanje plina iz gradskih cijevi. Otvorena je istraga da se utvrdi uzrok nesreće.

Plin je vjerojatno pronašao šupljinu u kojoj se nakupljao, rekao je Giuseppe Merendino, zapovjednik vatrogasaca u pokrajini Agrigento, za televizijsku postaju Rainews24.

Nakupljeni plin vjerojatno je potaknuo slučajni okidač: automobil, dizalo, električni uređaj.

Nedugo nakon eksplozije gradonačelnik Ravanuse Carmello DAngelo pozvao je putem Facebooka sve raspoložive ljude koji imaju lopate i buldožere.

- Dogodila se katastrofa, rekao je.

Svoje stanove moralo je napustiti 50 ljudi, rekao je DAngelo za Rainews24, jer su i susjedne zgrade također oštećene u eksploziji.

Ravanusa je grad s oko 11.000 stanovnika pored sicilijskog grada Agrigenta, poznatog po grčkim hramovima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!