Štrajk sigurnosnog osoblja u zračnim lukama Berlin, Bremen i Hamburg

13.03.2023.

10:08

Autor: V.K./HRT/Hina

Štrajk sigurnosnog osoblja

Štrajk sigurnosnog osoblja

Foto: Christian Mang / REUTERS

Zračne luke Berlin, Bremen i Hamburg priopćile su da u ponedjeljak obustavile komercijalne letove pošto sindikat Ver.di štrajka zbog plaća. 

- Zbog štrajka upozorenja zaposlenika u kontrolama sigurnosti zračnog prometa danas, 13. ožujka, neće biti komercijalnih odlazaka iz BER-a. Mogli bi biti pogođeni i dolazni letovi, objavila je berlinska zračna luka na svojoj internetskoj stranici.

Zračna luka Hamburg objavila je da bi dolasci mogli biti odgođeni ili otkazani. Zračna luka Bremen obavijestila je da u ponedjeljak neće biti letova.

Verdi je pozvao sigurnosno osoblje na štrajk u berlinskoj zračnoj luci zbog sporova oko plaćanja noćnog rada, vikenda i praznika koji su trajali godinama.

To je posljednji u nizu štrajkova i prosvjeda koji su pogodili velika europska gospodarstva, uključujući Francusku, Britaniju i Španjolsku, dok porast cijena hrane i energije srozavaju životni standard nakon pandemije COVID-a i rata u Ukrajini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!