19:40 / 12.02.2020.

Autor: J.L./P.F./HRT

Šuica na sastanku Odbora regija

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Šuica je nakon sastanka Odbora regija istaknula da je najvažniji posao bio uvjeriti regije da su važni, da su partneri i da će i Europska komisija, Vijeće i Parlament slušati njihovo mišljenje.
Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demografiju i demokraciju, govorila je pred predstavnicima europskih regija i gradova o Konferenciji o budućnosti Europe.

Konferencija, koja bi kroz dijalog s građanima trebala dati odgovor na pitanje kakvu Europsku uniju građani žele, velikim dijelom se oslanja upravo na regionalne i gradske razine.

Odbor regija nema zakonodavnu već samo savjetodavnu ulogu u europskim poslovima.

Šuica je nakon sastanka Odbora regija istaknula da je najvažniji posao bio uvjeriti regije da su važni, da su partneri i da će i Europska komisija, Vijeće i Parlament slušati njihovo mišljenje.

Konferencija o budućnosti Europe počet će 9. svibnja 2020., na Dan Europe. Trajat će dvije godine, a zamišljena je kao forum za povezivanje europskih građana, civilnog društva i europskih institucija s ciljem da Europljani kažu kakvu EU žele i kako njome upravljati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!