16:03 / 22.03.2020.

Autor: HRT/Hina

Šuica: U EU će se aktivirati najbolji mehanizmi pomoći

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica potvrdila je kako je razgovarala s kolegama iz Komisije te najavila kako će se vjerojatno aktivirati europski sustav za borbu protiv prirodnih katastrofa "rescEU" i mehanizam civilne zaštite.
Hrvatska potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica potvrdila je kako je razgovarala s kolegama iz Komisije te najavila kako će se vjerojatno aktivirati europski sustav za borbu protiv prirodnih katastrofa "rescEU" i mehanizam civilne zaštite.


Izrazila je uvjerenje da će Hrvatska imati najbolje mehanizme koji postoje.
Krizni management nam može poslati i ekipe inženjera stručnjaka u kombinaciji sa financijskom pomoći poručila je Šuica dodavši kako u ovom trenutku ne može govoriti o konkretnim iznosima.

Treba prvo napraviti procjenu i vidjeti situaciju, rekla je potpredsjednica EK za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica uoči početka sastanka premijera s ministrima i članovima kriznog stožera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!