Švedska policija deaktivirala eksplozivnu napravu u parku u centru Stockholma

22.08.2022.

17:20

Autor: V.K./HRT/Hina

Deaktivirana eksplozivna naprava

Deaktivirana eksplozivna naprava

Foto: Ilkustracija / Shutterstock

Švedske policija deaktivirala je torbu s eksplozivom pronađenu u središtu Stockholma u nedjelju kasno navečer, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik policije.

Eksplozivna naprava pronađena je torbi u parku u središtu Stockholma. Park je jedno od mjesta u glavnome gradu u kojemu se održava godišnji Festival kulture. Ove je godine organiziran između 17. i 21. kolovoza.

- Policija je procijenila da je torba koja je u nedjelju pronađena u Kungstradgardenu sadržavala eksploziv, stoji u priopćenju policije.

Područje je privremeno ograđeno, a bomba deaktivirana i izvađena iz torbe. Vlasti su u ponedjeljak ujutro provele forenzičnu istragu, rekla je policija.

- Sada će se svi elementi istrage proučiti. Tek nakon potpunog pregleda u nacionalnom forenzičnom centru moći ćemo sa sigurnošću kazati je li opasni predmet bio upotrebljiv, rekao je policijski načelnik Erik Akerlund.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!