15:23 / 08.12.2020.

Autor: I.Z./Hina

Švedski premijer o okupljanjima: Najviše osam ljudi i za Božić i Novu godinu

Foto: Henrik Montgomery/REUTERS

Foto: Henrik Montgomery/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Stopa umrlih je nekoliko puta veća nego kod susjednih nordijskih zemalja, no manja od nekoliko europskih država koje su se odlučile za stroga potpuna zatvaranja.
Švedski premijer Stefan Lofven danas je rekao kako će javna okupljanja za nadolazeće blagdane i dalje biti ograničena na osmero ljudi, što se odnosi i na privatna slavlja.

➡️ Sve o koronavirusu

-
Ove godine Božić ne može biti kakav je inače, rekao je Lofven na konferenciji za medije.

Švedska se nosi s drugim valom pandemije koja je dosad odnijela 7200 života u toj državi, više nego sve druge nordijske zemlje zajedno. Švedska je od petka imala 18.820 novih slučajeva zaraze, objavila je danas tamošnja zdravstvena agencija.

Riječ je o rastu u odnosu na isto razdoblje prošli tjedan, kad ih je bilo 17.629. Danas je bilo i 133 novih smrtnih slučajeva. Stopa umrlih je nekoliko puta veća nego kod susjednih nordijskih zemalja, no manja od nekoliko europskih država koje su se odlučile za stroga potpuna zatvaranja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!