12:17 / 05.11.2020.

Autor: I.Z./Hina

Švedski premijer u samoizolaciji

Foto: Olivier Matthys/REUTERS, arhiva

Foto: Olivier Matthys/REUTERS, arhiva

Foto: - / REUTERS

U Švedskoj je potvrđeno 134.532 slučaja koronavirusa i gotovo 6000 umrlih, pokazuju podaci Sveučilišta Johns Hopkins.
Švedski premijer Stefan Lofven danas je objavio da se nalazi u samoizolaciji pošto je doznao da je njemu bliska osoba bila u kontaktu s osobom kojoj je kasnije potvrđen COVID-19. ➡️ Epidemija zaraze koronavirusom - najnovije informacije

Lofven je kazao da je njemu bliska osoba, kojoj nije otkriven identitet, išla na testiranje i da je negativna, ali da će on i supruga, na savjet liječnika, biti u samoizolaciji.

- Radim na daljinu. Osjećamo se dobro i nemamo nikakvih simptoma, napisao je na Facebooku.

On i supruga će se testirati na koronavirus što je moguće prije, dodao je.

Broj novozaraženih u Švedskoj prošli je tjedan rušio rekorde, a raste i broj smrtnih slučajeva, no ponovno jačanje pandemije nije za sada poprimilo razmjere kojima svjedočimo u nekim ostalim europskim zemljama poput Belgije.

- Vidimo da situacija ide u pogrešnom smjeru - situacija je vrlo ozbiljna. Zajedno se moramo pobrinuti da Švedska prebrodi ovu krizu, rekao je prije dva premijer Stefan Lofven na konferenciji za medije.

Dodao je da je sve više oboljelih na intenzivnoj njezi i da bi broj mrtvih mogao rasti. U Švedskoj je potvrđeno 134.532 slučaja koronavirusa i gotovo 6000 umrlih, pokazuju podaci Sveučilišta Johns Hopkins.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!