Tako to rade u Makarskoj: povukli 25 milijuna iz EU fondova

24.01.2018.

16:36

Autor: HRT

default error photo
Većina je sredstava završila u gradskim projektima, no ipak dio su novca dobili poduzetnici i mali iznajmljivači.
Makarska razvojna agencija MARA, u samo godinu dana od osnutka, povukla je 25 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz nacionalnih i fondova Europske unije. Većina je sredstava završila u gradskim projektima, no ipak dio su novca dobili poduzetnici i mali iznajmljivači.

Najveći dio sredstava grad je dobio za revitalizaciju kulturne baštine zaseoka Kotišine, dvanaest i pol milijuna kuna. Od ukupno 85 prijavljenih projekata za više od 50% odobreno im je financiranje.

''Ovi rezultati su se pročuli kako među poduzetnicima tako i udrugama koji sada dolaze po savjetovanje koje im pružamo te podnosimo cjelokupnu dokumentaciju za njihove projekte i natječaje", kaže Lidija Vukadin Vranješ iz Makarske razvojne agencije MARA.

Uz pomoć MARE, gradske udruge u prošloj godini ostvarile su znatna sredstava za svoj rad. Tako je za obnovu prostora turističke zajednice povučeno 700 000 kuna, a priprema se obnova jedne od nastarijih zgrada u Makarskoj, palače Tonli. Malim iznajmljivačima kao i poduzetnicima pomažu pak u pripremi papirologije te prijavi na natječaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!