20:34 / 08.05.2018.

Autor: D.M./HRT

Tema dana: Ulaskom u EU ušli smo u društvo najboljih

-

-

Foto: - / -

Gosti 'Teme dana' bili su potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te voditelj predstavništva EK u Zagrebu Branko Baričević.
Hrvatska će uskoro napuniti petu godinu članstva u Europskoj uniji. Koliko je to članstvo pridonijelo razvoju naše zemlje te kakvi izazovi stoje pred Unijom tek su neka od pitanja na koja su uoči Dana Europe u Europskom tjednu u 'Temi dana' govorili potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te voditelj predstavništva Europske komisije u Zagrebu Branko Baričević.

Kroz pripreme za članstvo i tijekom samog članstva Hrvatska je uredila mnoga područke po najvišim standardima, kazala je ministrica Marija Pejčinović Burić. Građani su se izjasnili i na prvo mjesto stavili zaštitu okoliša, zatim zaštitu manjina, sigurnosni aspekt te investicije. A ja bih dodala i jaču sigurnost hrane, poručila je. Naglasila je kako je RH ulaskom u EU i NATO postala vidljivija na geopolitičkoj karti vezano za sigurnost i investicije, ali i turizam - što će se još više pojačati nakon predsjedanja Unijom.

Branko Braričević smatra kako smo ušli u društvo najboljih i najprosperitetnijih. Vrijednosni kriteriji EU-a daju šansu svima da se unaprijede, a to je proces. 

Više u videoprilogu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!