15:03 / 25.09.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Tijekom uličnog slavlja u Barceloni ozlijeđene 43 osobe

Barcelona: Ozlijeđene 43 osobe

Barcelona: Ozlijeđene 43 osobe

Foto: Albert Gea / REUTERS

U Barceloni se u noći na subotu na lokalnom slavlju okupilo 40.000 mladih, nakon čega su pod utjecajem alkohola izbili neredi u kojima su ozlijeđene 43 osobe a 20 ih je uhićeno, izvijestila je danas katalonska policija. 

- Došlo je do masovnog okupljanja prilikom kojeg je došlo do narušavanja javnog reda i mira, rekao je na konferenciji za medije Albert Batlle iz lokalne policije.

U Barceloni traje petodnevni festival La Mercé, u čast Milostive majke Božje, zaštitnice Barcelone.

Ulične pijanke poznate kao "botellon" učestale su diljem Španjolske što posebno brine policiju nakon popuštanja mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Na trgu Plaza de Espaa u Barceloni izbila je u 2 sata u noći masovna tučnjava prilikom čega je 13 osoba ozlijeđeno hladnim oružjem a prijavljen je i jedan slučaj seksualnog napastovanja.

- To je neprihvatljivo. Ne smije se ponoviti, istaknula je Ada Colau, gradonačelnica Barcelone.

Policija je najavila dodatno osiguranje tijekom današnjeg dana kako se scene ne bi ponovile.

U gradu se trenutno održavaju dnevni i noćni glazbeni te kulturni događaji koje je od četvrtka posjetilo 105.000 ljudi, podatak je lokalne policije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!