13:55 / 16.01.2018.

Autor: HRT

Tusk Londonu ostavlja mogućnost da promijeni mišljenje o Brexitu

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: - / -

EU je otvoren za mogućnost da Velika Britanija promijeni mišljenje o Brexitu i ostane u Uniji, rekao je zastupnicima u Europskom parlamentu predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.
Europska unija je otvorena za mogućnost da Velika Britanija promijeni mišljenje o Brexitu i ostane u Uniji, rekao je zastupnicima u Europskom parlamentu predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

Kazao je da ako vlada Ujedinjene Kraljevine ostane pri svojoj odluci da izađe iz EU-a, Brexit će postati stvarnost sa svim svojim negativnim posljedicama u ožujku 2019. godine. Osim ako naši britanski prijatelji ne promijene mišljenje, rekao je. Mi, ovdje na kontinentu, nismo promijenili mišljenje, još smo uvijek otvoreni za vas.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je rekao da se nada da će se Tuskova poruka jasno čuti u Londonu.

Ti komentari europskih čelnika dolaze nakon što se u Britaniji intenzivirala rasprava o mogućnosti drugog referenduma o Brexitu. Prošlog je tjedna bivši čelnik britanske stranke UKIP Nigel Farage, koji je bio jedan od najgorljivijih zagovornika Brexita, sugerirao da ne isključuje podržati pozive za drugi referendum.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!