13:20 / 18.11.2020.

Autor: M.M./Hina

U Berlinu prosvjedovali protiv korona mjera, policija prekinula skup

Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch

Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch

Foto: - / REUTERS

Prema informacijama berlinskih vlasti, na prostoru oko Brandenburških vrata, okupilo se nekoliko tisuća protivnika državnih mjera protiv širenja pandemije koronavirusa.
Policija u Berlinu zbog nepridržavanja mjera nošenja zaštitnih maski i držanja razmaka prekinula je prosvjede koji prate raspravu u Bundestagu o novom zakonu o mjerama u slučaju pandemije.

➡️ Sve o koronavirusu

Naš poziv prosvjednicima da nose maske i drže razmak su ostali bez učinka tako da nam ne preostaje ništa drugo nego da prekinemo skup, priopćila je policija u Berlinu.

Prema informacijama berlinskih vlasti, na prostoru oko Brandenburških vrata, koji se nalazi nedaleko zgrade parlamenta, okupilo se nekoliko tisuća protivnika državnih mjera protiv širenja pandemije koronavirusa.

Policija je isto tako preko Twittera objavila kako spremna stoje vozila s vodenim topovima u slučaju da se prosvjednici odbiju razići, a po informaciji medija policija je u međuvremenu i upotrijebila jedan vodeni top.

Kako bi spriječila događaje poput onih u kolovozu kada su prosvjednici, među kojima je i velik broj ekstremnih desničara, pokušali ući u zgradu parlamenta, policija je ogradila široki prostor oko Bundestaga i kancelarskog ureda.

Gornji i donji dom njemačkog parlamenta danas raspravlja o reformi zakona o zaštiti od pandemije koji definira koje mjere vlada može uvesti protiv širenja zaraze. Veći dio reformi se odnosi na regulaciju rada i obrazovnog sustava tijekom mjera. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!